1 Ocak 2011 Cumartesi

Tokat mı Yumruk mu?


    Ucuz bir yüksek lisans tezi olsa (tabi çok daha komplike bir başlıkla, şiddet türü olarak tokat-yumruğum betimsel değerlendirmesi ve bla bla vb.) sayfalarca tokat ve yumruk tanımı yapar hatta kavganın başı ortası ve sonundaki kullanımlarına bile girebilirdi. Ne gerek var. Anlamlandırma olarak tokatta çok daha ahlakî bir boyut var gibi geliyor. Tokat atılan bir afallama süreci yaşarken bu yumruk yiyende o kadar olmuyor. (Bunu Hande Ataizi'de gayet gördük.) Tokat daha feminendir bir yandan.
    Ama bir tokat ıskalamamalı, o durum gerçekten saçma oluyor. Şaka zannedilebiliyor, atanın motivasyonu ve özgüveni düşüyor. Atılan durumu tanımlayamıyor. Lütfen isabetli tokatlar atalım. :D Yumrukta durum farklı, nitekim yumruğun ıskalayanı makbuldür. Yumruk atanın size yaptığı yaşamsal tehdidi anlamak çok daha kısa sürer. Niyet belli iken yüzde hissedilen yumruğum kg basıncı düşük olursa daha iyi olur tabi.
   Lisedeki sıra arkadaşım çiço bir gün elimi yumruk yapmamı istemişti. Bende yaptım. Bana:" Kız gibi yapıyorsun." dedi. Meğersem baş parmak avucun içinde sıkılır ve böyle daha çok hırslanılırmış.Tabi ben bir balkon çocuğu olarak heteroseksüel dünyaya ait bu tür stratejileri nereden bilebilirdim ki. Ahh lubum olduğum gerçeğini bu kadar geç fark etmeme gerek yoktu gerçekten. ^^

0 yorum: