31 Aralık 2010 Cuma

Yılbaşı Tatlım- Portakallı Toplar

   Malzemeler:
2 paket çikolatalı betitour bisküvi
1 portakalın kabuğu ve kabuğu soyulan portakalın suyu
1 paket çikolata
Kıvama göre süt
Hindistan cevizi

    İlk önce bisküviler yoğurulacak kapta toz haline getirilir. Ardından portakalın kabuğu ve suyu koyulur. Mikrodalga fırında, kaynar suyun üzerinde veya sobanın üzerinde eritilmiş bir paket çikolata üzerine dökülür. Sütü koyarken önce çikolatanın eritildiği kaba koyarsanız dibini de sıyırmış olursunuz. Sütü azar azar ilave edinki sonra bisküvi eklemek zorunda kalmayın. Bunları güzelce elimize yapışmayacak ve top haline gelebilecek kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Ardından ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak hindistan cevizine bulayıp, servis tabağına, saklama kabına veya mideye alıyoruz.    Afiyet olsun....

0 yorum: