22 Kasım 2011 Salı

Yıllar ve Kaygısal Değişimler

      Bu yıl üniversitedeki son yılım olduğunu önceki yazılarımda değinmişimdir. Düşünüyorum 4 yıl öncesine hazırlık yılıma geri dönsem ne olurdu diye. Çok değiştim; kişiliğim, düşüncelerim, davranışlarım gerçekten 4 yıl önceki halim şimdiyle karşılaşsa şaşırıp kalırdı. Aslında o yıllardaki düşüncelerimi evet ama hissettiklerimi çok hatırlayamıyorum. Bunun için bir arkadaşımdan yardım aldım. Eskiden insanlara karşı daha duyarlı olduğumu, şimdi çok daha seçici davrandığımı, o zamanlar toplumsal kaygım varken, artık buna sahip olmadığımı söyledi. Haklıydı. Peki bunu değiştiren neydi?
      Aklımdaki en büyük argüman bireysel kaygılarımla, toplumsal kaygıların benim için o kadar aynı olmaması gibi geliyor. Bir de geçmişte toplum tarafından kabul görmeyecek duygu ve düşüncelerimi içimde yaşamak gibi bir durumum vardı. Bunu dışa vurmazken başkalarına da bu konuda bir sınır çizmek o kadar mantıklı olmazdı. Ama artık kendi meşruiyetimi ilan ettim. Bu şeffaflık yanında bazı gerçekliklerin benim için pratiğe dönüşmesine de sebep oldu ( Birileri tarafından tasvip edilmemek, yargılanmak gibi.). Benim de buna karşı zırhımı takınmam gerekiyordu halinle. Sonırım olaylar böyle gelişti. (olaylar olaylar)

1 Kasım 2011 Salı

Test Metni

      
       Yabancı dil sınavlarındaki okuma parçalarına hep imrenmişimdir. Hepsi apayrı konularda genel kültür içerikli paragraflarla bezelidir. Bizse Türkçede saçma salak okumaya teşvik etmekle, edebi yorum ve denemelerle konu sıkıcı, alakasız, aydın imajı çizen paragraflarla uğraşıyoruz. Ösym'nin çıkarım yapmaktan anladığı bir tek edebi bir algıya sahip olunması sanırım. Sanki sosyal olguları  etkili bir şekilde analiz etme becerisine sahip bir gençliğimiz varmış gibi.